top of page

Пепи

Намерен на:
25 март 2023 г.
Намерен в:
Балчик, Bulgaria

Пепи е улична котка. Женска, изглежда е кастрирана, на около 2-3 годинки. Възможно е да е била изхвърлена домашна котка, предвид доверието й към хората. Но тя от доста време живее на оживена улица, в много населен район на лъскавия град Балчик. Всеки ден Пепи се храни от остатъците, които изхвърлят в един контейнер. Нейният контейнер, който е нейн дом и ресторант… е, когато Има остатъци и когато не е прогонвана.

До тук добре, уж. Но Пепи има един проблем. Пепи е получила страшна травма. Раната обхваща половината й лице, останала е без едно око, дъвкателните функции са увредени, както и има подутина на главата, което е възможно да се окаже заседнала съчма. Пепи е в това състояние от дълго време. Тъй като раната я дразни, тя постоянно я чеше, разкървавява и замърсява. Болката, която изпитва, когато се храни, е неописуема. Сама си знае как е изкарала и в какви болки е живяла. Никога не се е оплакала…

Пепи е подминавана с месеци от местните хора, както и от преминаващите туристи... В началото на април съдбата на горкото коте се променя. В един случаен ден я вижда едно младо, прекрасно и много добро момиче. То я храни, но вижда, че проблемът е сериозен и й обещава, че ще й помогне. Свързва се с нас веднага и ни моли за помощ. Още на следващия ден, нашият член на сдружението Ели беше на адреса, а Пепи си стоеше там до контейнера, с раните и мъчителната болка, чакайки обещаната й помощ. Пепи е откарана веднага във ветеринарната клиника и й беше извършен обстоен преглед, който показа колко тежко е всъщност нейното състояние. Напълно възможно е под всички тези рани и травми да се крие и тумор.

Пепи вече близо 20 дни ежедневно е подложена на лечение с хапчета, инжекции и мазила. Има много лек напредък. Трябва тази зверска травма да се затвори, да заддравее, за да може да се прецени и да се вземе проба и установи тумор ли е или дълбока рана.

Ако знаете Пепи колко е гальовна, колко е добра и доверчива към хората. Как ни се радва, как ни мърка и ни се гали, как гледа с пълно с надежда и вяра оченце.....Кой и какво й е причинил цялата тази болка......Не знаем.

Ще направим абсолютно всичко за нея. Настанена е при нас. Всеки ден й слагаме инжекции и й даваме нужните медикаменти. Всяка седмица я водим на преглед. Храним я с мека храна, казваме й колко е красива. Благодарим й за силната воля и любовта, с която ни се отблагодарява.

Благодарим на момичето, което не я подмина, а ни запали телефоните, само и само да помогнем заедно на това мило и много изстрадало коте. Молим за виртуални осиновители, които да ни помагат със сметките за Пепи.

Пепи
bottom of page