top of page

НОВА ТВ: „Време за надежда“: Смелият Джеки търси дом и любов

18.02.2022 г.


Джеки търпеливо изчаква поредния преглед при д-р Яновски в клиника Итавет в София.

Травмата показва, че вероятно е бил прегазен от кола. Със сигурност никога повече няма да може да ходи като нормално куче.


„Той е с много сериозна парализа на задните крайници. Опитахме се да започнем физиотерапия, но видяхме, че ефект няма. За съжаление, има и съпътстващи заболявания“, разказва д-р Яновски.


„Въпреки това в очите му четем жажда за живот. Ако някога животното получи шанс да усети семейна топлина, ще отговори с много любов”, разказва Ники Василковски.


„Той е много активен и страшно любвеобилен. Изисква непрекъснати грижи и труд от страна на този, който ще го отглежда“, пояснява ветеринарят.


Джеки е ловен Курцхаар. Намерен е в Чирпан, изоставен до контейнер за смет. С помощта на добри хора попада под закрилата на нестопанска организация.


„За жалост, той е един от честите примери в България на изключително неотговорно отношение към домашни любимци, а и на насилие върху тях. Джеки има нужда от средства, за да продължи лечението си и да може впоследствие да си намери поне временен дом.“


До момента лечението на кучето струва около 6 хиляди лева. Част от тях са платени от негови закрилници.



„Има много обикновени хора, които дават по 5, по 10 лева. Те показват, че макар и като бедно общество, понякога успяваме и да сме солидарни към най-нуждаещите се“, разказва Петър Добрев от "Пухкавите лапички на България".


Ако решите, че бихте могли да се грижите за Джеки или да подпомогнете финансово неговото възстановяване, информация за това е публикувана на сайта на нестопанската организация и в сайта на NOVA.


Линк към оригиналната публикация и видео за Джеки тук.

4 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page