top of page

Рекс

Намерен на:
11 май 2022 г.
Намерен в:
Balchik, Bulgaria

Рекс лежеше до контейнера неподвижен, изнемощял, всички кости му се познаваха. Стоеше и чакаше типичната за бездомните млади животни гладна смърт… Спряхме колата и го повикахме. Мислехме, че умира, но той не се отказваше от живота, с учудени и любопитни очи вдигна глава, изправи се и започна да мята с опашка, усмихваше се. Беше толкова слаб, че едва стоеше на крака, но не спираше да ни се радва, сърцето му преливаше от щастие, че някой му дава шанс, че не е незабележим за някого. Беше пълен с бълхи и кърлежи, но и с надежда, че ще му помогнем. Огромно сърце, а отвън само бълхи и ребра… как е подминаван толкова време, не знаем .

Веднага го поехме, още една изстрадала душа. Захранвахме го няколко седмици,след това беше кастриран. Продължихме да се грижим за него със силна храна, добавки и много много любов. Рекс разцъфна. Стана голям, силен, тялото му се оформи, прекрасен е. А колко е щастлив....колко е благодарен, че ни срещна, как се радва и подскача. Куче-приятел за цял живот е той.

Рекс е напълно готов да бъде осиновен, жадува да си има постоянно човек и дворче, в което да тича свободно, да излиза на разходки, да гони топка. Той е на около 8 месеца. Много социален и добър. Разбира се чудесно с други кучета, с деца. Ако някой добър човек хареса пълните му с любов очи или дългите смешни мустаци, но не може да го осинови, може да му стане виртуален осиновител. На Рекс му предстои ваксинация, храним го с хубава, висок клас храна, обезпаразитяван е редовно за вътрешни и външни паразити. А получава и лакомства постоянно, защото е голям чаровник и трябва да поддържа бяла усмивка с кокалчета за зъбки.

Рекс
bottom of page