top of page

Хера

Found on:
17 февруари 2023 г.
Found in:
Балчик, Bulgaria

Хера е нашата Богиня, Кралица и нашата смела Героиня от един много опасен и тъжен филм.

С Хера се запознахме преди година и половина, когато започнахме да чистим нашия коткодом. Тя обитава двор в съседство. Тъкмо явно беше отбила бебетата и тях вече ги нямаше. Още на следващия ден я хванахме и пратихме на кастрация. От тогава тъй като всеки ден сме там Хера ни стана приятелка и ни посрещаше всеки ден с огромната си усмивка. Храним я, ваксинирахме я, чипирахме я, обезпаразитяваме я редовно. Въпреки, че не е наша отговорност, а на съседите, ние си я обгрижваме. Но...Хера е смес с питбул, охранена и добре изглеждаща, но в нея няма грам агресия.

Тази седмица ни направи впечатление, че Хера я няма. Един ден, втори ден, трети ден Хера я няма. Това е крайно необичайно. Веднага тръгнахме да разпитваме къде е Хера. Казаха ни, че са идвали млади момчета, харесали са я и са я отвели против волята й.Това ни алармира на момента, че кучето не го чака нищо добро. Кои са, от къде са, никой не знае. Хера е в голяма опасност.

Пуснахме пост в групата от Балчик, че кучето е наше, че има чип, паспорт и че Хера е кастрирана, не става за разплод и че до два дни си чакаме кучето или ще задействаме всички възможни институции.

Точно след 3 часа започнахме да получаваме съобщения от различни момчета, че знаят къде е кучето, че е при тях, че не знаели, че е наше. Кучето е в съседно село. Веднага се събрахме и отпътувахме. И да, Хера беше там. Вързана на метър сезал, легнала отчаяна в боклуците. От боклуци почти не се виждаше.


Само като чу гласовете ни Хера започна да вие, викаше ни, радваше се, разбра, че сме дошли да я спасим. Взехме си я Слава Богу без проблем и веднага я настанихме в нашия малък, но пълен с любов двор. Хера беше много стресирана, много изплашена и превъзбудена. Точно след 2 часа усмивката на Хера отново беше на лицето й. Тя си беше в къщи сред нейните приятели.


Хера е при нас и ще остане при нас, докато й намерим хубав дом и подходящ стопанин. Тя е младо куче, няма никаква агресия в нея, има само свръх любов в сърцето. Може да живее както в дом, така и в хубав обезопасен двор с подходящи условия, но никога вързана.

Хера
bottom of page