top of page

Dogsandcats.bg: Да помогнем за изграждането на чуден коткодом


Ако и вие сте от хората, които носят малко котешка храна в чантата си така, за всеки случай или пък имате повече котешки приятели в квартала отколкото човешки, имаме да ви разкажем нещо много важно.


Всички любители на котки сме щастливи, че имаме толкова мъркащи приятелчета навън, които на драго сърце ни правят компания, докато сме седнали на пейката пред блока, но от друга страна - тази ситуация не винаги е толкова красива.


Ако се замислим, тези гальовни животни живеят навън. Колкото и да се забавляват в гонене на мухи, буболечки, катерене по дървета, запознанство с хора или изучаване на най-различни миризми, толкова котките на открито трябва да се борят всеки ден за храната си, да се пазят от коли, недоброжелатели, студ и милион опасности, които ги причакват зад ъгъла на всеки блок. Да не говорим за проблемите със здравето и борбата за територия, когато в едно пространство се установят по-голям брой гальовни животни.


Някои от тези животинки могат да се справят добре и навън, но голяма част от тях имат нужда от помощ и най-вече - място, където да се чувстват вкъщи, заедно с хора, които им даряват безкрайна любов. Докато чакат за този момент обаче, би било чудесно да си имат коткодом, в който да се настанят временно.


Историята на бъдещия коткодом в Балчик


Ако се намирате в Североизточна България, по-конкретно в очарователния, морски и хълмист Балчик, там съвсем скоро може да бъде изграден първият за района приют за котки и кучета. Хубавото на новината е, че сградата е налице. Лошото е - че има нужда от мащабен ремонт.


Дело на тази инициатива е сдружение „Малките големи“, които са разпознаваеми във Фейсбук със страницата си „Fluffy Paws of Bulgaria“. Тези прекрасни хора, освен че се грижат за огромен брой бездомни котки, кучета, тяхното кастриране, също така са „виновници“ за осиновяване на над 180 животинчета. Те мечтаят обаче, да си имат коткодом, където животинчетата да чакат спокойно и щастливо своето осиновяване.


Сградата, предвижда да има място за малки котета и кучета, за майки, които се грижат за тях, възстановяване на кастрирани животни или такива, които са преминали през операция и имат нужда от наблюдение. Но ще има и много място за забавление навън - целта е да се постави мрежа, за да може мяукащите приятели да играят на открито без притеснения, че ще избягат.


Всичко това звучи повече от прекрасно, но за да стане реалност, организацията има нужда от средства. В случай че искате да помогнете за изграждането на този хубав коткодом, можете да направите своето дарение. Надяваме се в най-скоро време коткодомът да се превърне в топло и уютно място, където котки и кучета да съжителстват необезпокоявани докато чакат своите бъдещи човешки родители!


Линк към оригиналната публикация тук.

7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page