top of page

DMS кампания: Заедно за първия коткодом в Балчик!


Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата в Балчик. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна.


Подслоняваме животните в домашни условия, но бройката им става все по-непосилна, особено поради факта, че Балчик стана убежище и на много украински бежанци, които имат нужда от нашата помощ за домашните си любимци.

Община Балчик подпомогна дейността ни и ни предостави малка сграда, но оттук с наши средства трябва да превърнем голите тухлени стени в уютен подслон за пухкави бездомничета.


Освен че ще е първото такова пространство в необластен град, приютът ще ни помогне да спасим много повече котки от улицата, където те ежедневно стават жертва на автомобилния трафик, на инфекции, болести и недобронамерени граждани.

Сградата ще служи и за временен подслон на подлежащи на кастрация котки, което е ключова част от борбата със свръхпопулцията на бездомните животни.


Без вашата помощ повечето от тях биха останали на улицата, където животът им няма да е по-дълъг от година-две…От наша страна, ние обещаваме да изградим един истински морски пристан за пухкавите котенца на града!


Целта


Вашата помощ ни е нужна, за да съберем 10 000 лв. и да ремонтираме сградата ни, което включва:


Да измажем и изолираме нашия коткодом, така че да е уютен, сух и топъл за животинките, особено през студените месеци. В галерията може да видите сегашното му състояние.

Да купим нужните мебели, катерушки, котешки тоалетни, драскалки и легълца – животинките ще бъдат в максимално близки до домашните условия, без клетки и ограждания. В галерията може да видите как до момента се грижим за спасените от нас животинки.

Да обособим отделни помещения за: новопостъпили и карантинирани котки; за малки котенца и майки; за хронично болни котки на специфична терапия; за болни и нуждаещи се от спешно лечение

Да заредим достатъчно храна, обезпаразитяващи, медикаменти, почистващи препарати и тоалетни принадлежности за животните

Да поставим мрежа тип „птичарник“ на двора, така че котенцата да могат да излизат и на слънце без риск да избягат.

Да закупим дървени къщички за животни за двора на сградата


Линк към нашата кампания в платформата DMS тук.

16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page