top of page

Топла зима за мъниците от коткодома в Балчик


След много работа през пролетта и лятото, първият коткодом в Балчик е вече факт и работи на пълни обороти. В момента в него имаме около 40 спасени котенца, основно отгледани от изхвърлени новородени или прибрани и лекувани след тежки травми и заболявания поради живота си навън. Пригодихме и дворно място за кученца в беда и вече зарадвахме няколко с първия им истински и сигурен дом. Десетки животинки бяха осиновени през изминалите месеци, докато градихме нашия коткодом. Зимата обаче ни изправя пред нови предизвикателства. Въпреки сериозния ремонт, който извършихме, зачестяващите валежи ни изненадаха неприятно - оказа, че покривът на коткодома тече и се нуждае от основен ремонт. Нуждаем се от средства за спешен ремонт на покрива, за да могат котенцата да живеят в топла и суха среда и през следващите месеци, а също и да осигурим сушинка на кученцата на двора. Влагата може да съсипе много от условията, които се постарахме да създадем за обитателите на дома и трябва час по-скоро да спрем нейното разпространение.

Даренията, които получаваме, едва ни стигат за ежемесечните разходи по хранителните и хигиенни консумативи за животинките ни, а отделно имаме неплатени сметки в 4 клиники, които дълго лекуваха по-тежките ни случаи. Затова се нуждаем от 5000 лева, които да вложим директно в ремонт на покрива, който да бъде качествено и надеждно направен, за да не ни създава повече проблеми.

Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна, поради което имаме пострадали животни от София, Варна, Бургас, Стара Загора и др. Към момента само за скромните две години дейност имаме спасени, лекувани и щастливо задомени над 150 котки, както и десетки кучета, а кастрираните бездомни и върнати на познатите им места животни дори не могат да се преброят.


Нека не оставяме зимата да съсипе безопасния пристан, който създадохме за котенцата на Балчик! Може да дарите за тази кампания на страницата на "Платформата": https://www.platformata.bg/bg/kauzi/1867:6434-2022-11-18-16-44-13/details/campaign.html


61 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page